Velkommen

I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet. Vores kerneaktiviteter er bl.a. friluftsliv, musik og leg.

FDF´s værdigrundlag

FDF´s Værdigrundlag!

 

FDF's  værdigrundlaget:
I FDF møder vi børn og unge med fantasi, fællesskab og en kristen holdning til livet.

1. Det kristne livssyn
Vi tror på, at mennesker har brug for et udgangspunkt i deres liv, og at kristendommen er det bedste udgangspunkt, der sætter os i sammenhæng med andre mennesker og denne verden, vi lever i.

2. Leg og fantasi
Vi tror på, at de egenskaber, som vi har brug for i legen, er vigtige egenskaber i et menneskeliv. Egenskaber som mod, selvtillid, kreativitet, ansvar, nysgerrighed, respekt, glæde og spontanitet.

3. At høre til i et fællesskab
Vi tror på, at et menneskes identitet, udvikles bedst i samspil med andre.

4. Ansvar for den verden vi lever i
Vi tror på, at denne verden har brug for mennesker, der vil tage ansvar, socialt og økologisk.

5. Udholdenhed og robusthed
Vi tror på, at denne verden har brug for mennesker, der er i stand til at holde ud og følge opgaver helt til dørs, og at børn og unge har brug for robusthed i en hurtig omskiftelig verden.

6. Visioner og drømme
Vi tror på, at forudsætningen for at kunne have indflydelse på egen tilværelse og mulighed for forandring af denne verden er, at man er i stand til at drømme og få visioner.

7. Selvstændighed
Vi tror på, at mennesker udvikler selvstændighed gennem medansvar og medindflydelse.

8. Brugbare færdigheder
Vi tror på, at børns og unges identitet også skabes gennem en række brugbare færdigheder, som er til gavn for dem selv og andre.